Pochopte, co si prohlížeč pamatuje
Prohlížeč může ukládat nastavení i obsah z jednotlivých nástrojů. Záloha automaticky neobsahuje všechny soubory, které jste kdy zpracovali.
Otevřete „Nastavení“ a vyberte „Data“.
Přečtěte si dostupné kategorie dat a možnosti exportu.
Uchovávejte samostatnou kopii dokumentů a stažených výsledků, které potřebujete.
Exportujte data, která potřebujete
Vyberte rozsah exportu podle toho, co chcete zachovat nebo přesunout.
Použijte „Všechno“ pro plnou nabízenou zálohu nebo užší export, jako jsou oblíbené položky nebo předvolby, pokud je to vaším cílem.
Před stažením si prohlédněte přehled zálohy. Zkontrolujte, které kategorie obsahuje.
Zálohu stáhněte a uložte na místo, kde ji znovu najdete. S jejím obsahem zacházejte jako se soukromými daty.
Obnovit ze zálohy
Import přidá uložený obsah a obnoví nastavení. Stávající oblíbené položky zůstanou zachované. Odlišné verze uložených dokumentů nebo předvoleb se ponechají, nikoli bez upozornění zahodí. Před obnovou si zálohujte současný stav.
Pokud chcete mít možnost vrátit se k současnému stavu, nejprve svá data exportujte.
V oblasti importu vyberte soubor .mlbackup nebo podporovaný starší soubor .json.
Přečtěte si potvrzovací dialog obnovy. Pokud si nejste jistí, zvolte „Zrušit“. Tento dialog nenabízí samostatné řešení konfliktů jednotlivých položek.
Pokud chcete použít zálohu, potvrďte „Obnovit“. Počkejte, až se stránka znovu načte, a poté zkontrolujte obnovené předvolby a uložené položky.
Zkontrolujte předvolby ochrany osobních údajů
Předvolby ochrany osobních údajů jsou oddělené od předvoleb upozornění.
Otevřete „Data“ v „Nastavení“.
Vyberte „Nastavení soukromí“.
Přečtěte si dostupné možnosti souhlasu a uložte předvolbu, kterou chcete použít.
Vymažte uložená data prohlížeče
Vymazáním dat můžete odstranit předvolby a uložená data nástrojů. Pokud je potřebujete, vytvořte si zálohu.
Exportujte data, která chcete zachovat.
Zvolte Vymazat data a přečtěte si potvrzení.
Požadované potvrzovací slovo zadejte jen tehdy, pokud opravdu chcete data vymazat. Volbou „Zrušit“ je zachováte.